Tips på bästa matupplevelsen i Göteborg

Sveriges näststörsta stad sprider inte bara glädje utan är även ett riktigt mecka när det gäller gastronomiska upplevelser. Här kan du som vill njuta av Göteborg och mat på samma gång få ut mycket av en weekend. Dessutom finns det rikligt med trevliga boenden att välja bland, både centralt och lite utanför city.

Häng med här för att veta vilka restauranger och caféer du inte får missa när du besöker Göteborg. Bra tips när du ska på mat-weekend med vänner, din partner eller kanske kollegorna!

God mat och boende

Om du inte har mer än en helg på dig för att uppleva stadens matkultur finns det faktiskt några smarta tips att ta till. Du kan exempelvis boka ett boende i Göteborg som också huserar en välrenommerad restaurang. Pigalle är exempelvis ett populärt hotell där du dessutom kan avnjuta en riktigt lyxig middag.

”Inredningskonceptet är inspirerat från det tidiga 1900-talets Paris med dekadans och sensualism.”, så beskriver Göteborgs-Posten det lyxiga hotellet som blev färdigrenoverat 2014.

Hotell Eggers är ett annat trevligt boende som bjuder på utmärkt mat i hotellets fina restaurang. Även det här är en anrik byggnad där du äter middag i vacker miljö.

Göteborg och skaldjur

Det du definitivt inte får missa när du besöker Göteborg är att äta skaldjur. Här finns några av Sveriges bästa restauranger när det gäller just räkor, kräftor, hummer och liknande. Två bra tips för dig som vill prova utsökta skaldjursrätter är Sjömagasinet och Sjöbaren i Haga. Båda restaurangerna erbjuder en genuint bra service och fantastisk mat. Den sistnämnda har dessutom veganska rätter på menyn!