Köp frys till cateringfirman

Om du driver eller ska starta en cateringfirma finns det få saker som kan underlätta ditt arbete så mycket som en rejäl frys. Eller rentav två. Då kan du enkelt laga mat i förväg och frysa in den. Du sparar både tid och plats, förutom att din mat kommer att bli mycket fräschare.

Efterfrågan på catering har blivit stor. Folk anlitar cateringfirmor till bröllop, begravningar, fester och tillställningar på företag. För att kunna laga mycket mat i förväg och inte behöva stressa är det klokt att ha en stor frys. Om du redan har en frys men platsbrist, kan det vara läge att köpa en till. Förutom att du kan laga mat och frysa in kan du även köpa in mer matvaror på extrapris. Vilket du sparar tusenlappar på. Du hittar ett stort utbud av frysar på Cylinda där du också enkelt kan jämföra mellan det olika frysarna för att hitta den frys som passar just dig och din cateringfirma.

Rejäl frys

Det är roligt att hålla på med catering, få laga mat och träffa nya människor. Att driva en cateringfirma handlar både om att laga mat och att planera. Utan god planering fungerar det inte. Då är just en eller flera frysar och kylskåp till stor hjälp. Du ska laga mat till ett stort bröllop på lördagen, men har även ett begravningssällskap som beställt mat till på fredagen. Då är det skönt att kunna laga maten i god tid och lägga in i frys och kylskåp. Mat som ligger i frysen håller länge och smakar som nylagad när den har värmts upp i ugnen. Det är också en fördel att kunna plocka bär och svamp och frysa in. Då kan du laga en blåbärspaj i januari och använda blåbär som du har plockat själv. Fördelen med mycket frysutrymme:

• Mer plats
• Köpa in på extrapris
• Plocka bär och svamp

Driva cateringfirma

För att kunna driva en cateringfirma effektivt är det viktigt att ditt kök är optimalt utformat för just catering. Förutom ett eller flera kylskåp och frysar, är det smart att du har avlastningsytor så att du enkelt kan arbeta. Inte bara en avlastningsyta, utan flera ytor så att du kan baka och laga mat på ett smidigt sätt. En rejäl ugn gör också stor skillnad. Då kan du baka bröd eller tillaga flera potatisgratänger samtidigt.

Förutom köket är bilen av stor vikt. Det kan vara smart att ha en caddy eller en minibuss där du enkelt kan frakta maten. Även i din bil bör du ha möjlighet att kyla ner maträtterna. Du vill kunna frakta kött, fisk och fågel långa sträckor utan att behöva oroa dig för att maten ska bli dålig. Det finns firmor som erbjuder specialtillverkat inredning för just minibussar, vilken kan vara en god investering för ett cateringföretag. Du har bakat en stor bröllopstårta och ska frakta den till festlokalen. Då är det viktigt att den vare sig tippar eller blir varm. Med en specialinredd bil kommer du både kunna köra snabbare och säkrare, än om du behöver rigga till tårtor och mat varje gång som du ska iväg. Det finns också kylar som du kan installera i en minibuss om du vet med dig att du kommer frakta mat längre sträckor.